Endpoint security met Cortex XDR Prevent

Endpoints zijn het meest kwetsbare onderdeel van je infrastructuur en het meest voorkomende doelwit van malware, data diefstal en ransomware. Om de snel ontwikkelende bedreigingen voor te blijven heb je een door AI aangestuurde, slimme endpoint security nodig, die voortdurend leert hoe je nieuwe aanvalstechnieken afweert.

Maar waar moet je op letten als je op zoek bent naar endpoint security en aan welke voorwaarden moet deze beveiliging voldoen?

Vier speerpunten van endpoint security

Je kunt het effectief beveiligen van je endpoints zien als een cirkel van detectie, respons, analyse en preventie. Om je endpoints te beschermen heb je een oplossing nodig die de beste preventie biedt en die artificial intelligence gebruikt om zich aan te passen aan snel veranderende bedreigingen. Op deze manier kun je je tegenstanders altijd een stap voor zijn.

Traps Advanced Endpoint Protection met XDR
Voorkomen

Preventie

Door de kennis te gebruiken die we hebben opgedaan en deze toe te passen in onze machine learning en automation technieken zorgen we ervoor dat er nog minder bedreigingen en aanvallen dan voorheen door onze beveiliging kunnen komen.

Daarnaast moet er ook aandacht besteed worden aan het feit dat er, nadat een probleem herkend wordt, er nog veel meer stappen gezet moeten worden. Denk hierbij aan detection rules, firewall policy updates en cloud omgevingen die allemaal up-to-date gehouden moeten worden, maar ook aan het feit dat de Cortex XDR Prevent agent je IT-afdeling een groot aantal meldingen en data zal geven, welke maar gedeeltelijk door automation en machine learning afgehandeld kunnen worden.

Automatisch detecteren

Detectie

Vandaag de dag zijn machine learning en automation zo geavanceerd dat ze bekende en onbekende bedreigingen kunnen herkennen en opsporen. Gebruik makende van technieken zoals deep learning en exploit technique recognition, kan AI het herkennen als er op jouw endpoint iets aan de gang is wat ongewoon is.

Cortex XDR Prevent staat boven aan MITRE’s lijst als het gaat om overall attack technique coverage, wat betekent dat uit alle endpoint solutions die er zijn, Cortex XDR Prevent degene is die de meeste bedreigingen automatisch herkent.

Analyseren en Onderzoeken

Respons

Geautomatiseerde herkenning van bedreigingen zorgt voor een groot aantal events en meldingen waar je iets mee moet doen. Gelukkig zijn er een aantal geautomatiseerde reacties die je op kunt zetten, en zijn er ook uitgebreide playbooks die je SOC-engineers kunnen raadplegen, met daarin antwoorden op de meest voorkomende bedreigingen.

Deze automatische reacties zijn een goede eerste linie van verdediging waarmee de bedreiging meteen wordt geneutraliseerd. Hiermee geef je jouw IT-afdeling de kans om verder onderzoek te doen in een veilige omgeving.

Reageren en Aanpassen

Analyse

Het is belangrijk om te onderzoeken wat de details van aanvallen en bedreigingen zijn, waar deze vandaan komen en hoe dit kon gebeuren, zodat eenzelfde soort aanval in te toekomst makkelijker bestreden kan worden.

Cortex XDR Prevent zorgt ervoor dat analisten een groot aantal tools hebben om hen bij te staan bij de Root Cause Analysis van een event. De combinatie van deze tools met onze eigen tools, zoals onze ON2IT Zero Trust Contextualization Engine, zorgt ervoor dat we razendsnel een effectieve oplossing kunnen vinden voor elk probleem.

Waarom Cortex XDR Prevent?

Download de brochure

Cortex XDR Prevent combineert een groot aantal preventie methoden op kritieke punten van de attack lifecycle, die ervoor zorgen dat de uitvoering van kwaadaardige scripts of applicaties wordt stopgezet en de exploitatie van legitieme applicaties tegen gaat.

De combinatie Cortex XDR Prevent met ON2IT’s Managed Security Services gaat verder waar andere endpoint oplossingen stoppen.

Meer weten? Download de brochure.

  • We gaan vertrouwelijk om met je gegevens (zie onze privacy statement).
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.