Network & datacenter security

Beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van data zijn de kernwaarden van (software defined) network en datacenter security.

Lees meer

Belangrijker dan ooit tevoren

IT-security binnen datacenter en netwerk is belangrijker dan ooit tevoren. Waar eerder de bedrijfscontinuïteit het grootste risico was omdat hackers informatie verwijderden of onderbraken, geldt nu ook het risico van het publiceren van gevoelige data. Privacywetgeving heeft gezorgd voor een frisse wind binnen het cybersecurity landschap.

Beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van data zijn de kernwaarden van netwerk- en datacenter security. En dat is niet anders binnen het Software Defined Datacenter en het Software Defined Network.

software-defined-network

Software Defined Networking?

Binnen Software Defined Networking zijn beperkingen van netwerkhardware weggenomen door netwerkfuncties te virtualiseren.

Als gevolg daarvan is het automatiseren van netwerken sterk vereenvoudigd en de flexibiliteit verhoogd.

Software Defined Datacenter?

Binnen het Software Defined Datacenter is netwerk, compute en storage gevirtualiseerd. Hierdoor kan optimaal en flexibel gebruik gemaakt worden van IT-middelen en is het datacenter in staat om vergaande IT-as-a-Service te realiseren.

automated-security

Next step IT-security binnen Software Defined

Met de toenemende gang richting Software Defined heeft ook IT-security een volgende stap gezet: vergaande automatisering.

Door de meest voorkomende IT-werkzaamheden in netwerk, virtuele machines, storage en applicatie-omgevingen te automatiseren is het bijvoorbeeld mogelijk om met minimale impact kritieke configuratiewijzigingen door te voeren, van datacenter tot endpoints.

Zero Trust security ook in datacenter en netwerk

Binnen het Zero Trust concept verschuift de focus van ‘bedreigingen uit het netwerk houden’ naar ‘het beschermen van je data en applicaties’. Om deze bescherming te bereiken groeperen we systemen op basis van hun data, en verlenen we toegang tot data op basis van gebruikersgroepen.

Met deze segmentatie houd je controle en overzicht en verlaag je direct het risico en de impact van cybercrime, waar de data ook staat.

Meer over Zero Trust security

zero trust netwerk segmentatie

Onze partners voor network & datacenter security

extreme networks

Extreme Networks

Extreme Networks is de absolute marktleider op het gebied van netwerkcomponenten voor de allergrootste datacentra ter wereld. Extreme Networks stelt organisaties in staat de efficiëntie, betrouwbaarheid en flexibiliteit van het datacenter te vergroten.

VMware

VMware

VMware is pionier op het gebied van virtualisatie en beleid gestuurde automatisering en vereenvoudigt de complexiteit van IT voor het volledige datacenter. VMware NSX is hét netwerk virtualisatie en security platform voor het Software Defined Datacenter.

Palo Alto Networks

Palo Alto Networks

Palo Alto Networks vereenvoudigt met haar Next Generation Security Platform de beveiliging in het Software Defined Data Center. Hierdoor zijn we in staat een volledig op Zero Trust leest geschoeid virtueel datacenter netwerk te leveren.