De Hafnium lessen van het ON2IT SOC team

22 maart 2021|

De klok begon te tikken voor de beheerders van de letterlijk honderdduizenden Exchange-servers over de hele wereld (en hun risk officers of CISO's). Exploits waren al in januari gezien, dus vanaf 2 maart was de enige veilige veronderstelling dat een niet-gepatchte Exchange-server een gehackte server is.

De wereldwijde missie van de Nederlandse Zero Trust innovator

23 oktober 2018|

Al zijn er qua cultuur misschien opvallende verschillen tussen Europa en de VS, als het om cybersecurity gaat zijn de uitdagingen waar bedrijven aan beide zijden van de Atlantische Oceaan mee kampen voor 99 procent vergelijkbaar.

“Met een Checklist in een ordner stop je geen Hackers”

22 maart 2018|

"Het klinkt natuurlijk lekker afschrikwekkend in de communicatie rond de AVG: stevige boetes voor bestuurders bij privacy-overtredingen. In de praktijk zijn de consequenties van serieuze hacks vele malen groter. De CEO’s van grote ondernemingen als Target en Sony moesten vertrekken als gevolg van inbraken door hackers, en beursanalisten vreesden destijds dat Sony Pictures de reputatieschade niet te boven zou komen.”

De hacker bepaalt of je IT-security goed genoeg is

19 januari 2018|

In een decennium waarin organisaties ongekend snel en flexibel moeten opereren in steeds complexere omgevingen, neemt ook cybercrime in een moordend tempo toe. Iedere CEO kijkt regelmatig in de spiegel en stelt zichzelf de vraag: is mijn security goed genoeg? 'Je security is goed genoeg wanneer je alle cyberaanvallen en datadiefstal

Zo voorkom je een hack

21 november 2017|

Overal kunnen werken waar je wilt, geeft vrijheid. Maar het kan ook risico’s met zich meebrengen. “Net als inbrekers kiezen hackers voor locaties met de slechtste beveiliging. Je moet het hackers dus moeilijk maken.”