Pentesting moet geen momentopname zijn, maar Continuous Compliance

19 maart 2021|

Doen jouw securitymaatregelen nog wat je denkt dat ze doen? Het opzetten van een goede cybersecurity is een belangrijke eerste stap in de beveiliging van jouw data en resources, maar het ervoor zorgen dat het allemaal in orde blijft is weer een paar stappen verder.

Over kiespijn en pentesten

11 november 2020|

Als je verantwoordelijk bent voor de cybersecurity van je organisatie heb je doorgaans een dubbel gevoel over penetratietesten en vulnerability scans. Het is een beetje als je zeurende verstandskies: je hoeft eigenlijk niet naar de tandarts te gaan om te weten dat daar iets mee moet gebeuren, maar je hebt het nu even te druk.

Een pentest of vulnerability scan?

29 april 2019|

Regelmatig krijgen wij de vraag of we bij een organisatie een pentest kunnen uitvoeren. Als we vervolgens doorvragen, blijkt vaak dat het niet om een pentest gaat, maar om een security assessment, ofwel vulnerability scan.

Het einde van pentesting?

7 maart 2017|

Met een eigen in-house red team van ethische hackers kun je 24/7 testen. Maar zo’n team is zeer kostbaar en daarmee alleen weggelegd voor de allergrootste bedrijven. Gelukkig bestaat er nu zoiets als geautomatiseerd testen. Hoe werkt dat?