Informatie over SamSam ransomware

3 december 2018|

ON2IT informeert u over de impact van SamSam ransomware op uw organisatie en hoe wij u ondersteunen met het nemen van corrigerende maatregelen.

Efficiënt en effectief data beveiligen

6 november 2017|

De wereldwijde ransomware aanvallen van afgelopen zomer lieten zien hoe kwetsbaar het bedrijfsleven is voor cybercriminaliteit. In enkele gevallen duurde het langer dan een week voordat de getroffen organisaties hun bedrijfsactiviteiten konden hervatten. “Je kunt een hack niet altijd uitsluiten”, stelt Lieuwe Jan Koning, founding partner van de Nederlandse

Petya/Goldeneye ransomware uitbraak

28 juni 2017|

In diverse nationale en internationale media wordt momenteel wederom gewaarschuwd voor een grootschalige ransomware aanval. Het betreft een variant van de Petya/GoldenEye/Mischa ransomware.

WannaCry: wees voorbereid op de volgende cyberattack

15 mei 2017|

De ransomware WannaCry heeft zich in enkele dagen wereldwijd verspreid. Onder andere tientallen ziekenhuizen en zorginstellingen in Groot-Brittannië, het Spaanse Telefonica en Renault Frankrijk werden slachtoffer. In Nederland is voor zover bekend alleen parkeerbedrijf Q-park door de aanval geraakt. Hoe werkt WannaCry? Op 12 mei hebben cybercriminelen de malware

WannaCry Ransomware: een slimme organisatie is voorbereid

15 mei 2017|

Er is sinds vrijdag veel media-aandacht voor cybersecurity. En niet voor niets: een autofabriek die noodgedwongen de productie stillegt, een telecom multinational die zijn medewerkers oproept alle computerapparatuur uit te zetten en voorlopig niet meer te gebruiken, parkeergarages die niet meer functioneren. En misschien wel het ergst van allemaal: