Prisma cloudsecurity
Cortex XDR
Cloudsecurity
Netwerksecurity
Endpointsecurity

Prisma cloudsecurity

Het meest complete cloudsecurity-productaanbod van dit moment

Securityvereisten veranderen. Lange tijd had je als bedrijf uitsluitend gebruikers die gewoon op kantoor zaten en daar werkten op een computer van het bedrijf. Tegenwoordig is de situatie veel complexer en dat heeft uiteraard grote gevolgen voor de securityvereisten.

Je data bevinden zich niet langer in alleen het datacenter. Je applicaties bevinden zich op verschillende locaties, denk aan de public cloud en SaaS. Ook je gebruikers zijn meer en meer verspreid. Ze zitten op het hoofdkantoor, bij filiaalkantoren, maar ook op de weg. Bovendien gebruiken ze applicaties niet alleen op een computer van het bedrijf maar bijvoorbeeld ook op een privételefoon of tablet.

Cloud security uitdagingen

De reis naar de cloud

Wanneer bedrijven het hebben over hun ‘reis naar de cloud’, gaat het vooral om de volgende zaken:

Toegang

Prisma Access

zorgen dat gebruikers beschikken over een veilige en vertrouwde cloudverbinding, ongeacht hun locatie en provider

SaaS-applicaties

Prisma SaaS

nagaan welke applicaties van derde partijen in de cloud worden gebruikt, en zicht houden op het gebruik ervan

Cloudapplicaties

het ontwerpen, bouwen en gebruiken van applicaties in de cloud

Gebrek aan flexibiliteit

Security is vandaag de dag veel complexer dan voorheen omdat bedrijven nu een architectuur nodig hebben die flexibel genoeg is (zowel qua netwerkfunctionaliteit als security) om al deze aspecten te beslaan, en dat is niet eenvoudig.

Hoewel de meeste bedrijven zich wel willen aanpassen, worden ze vaak gehinderd door hun bestaande netwerkarchitectuur, die gefragmenteerd is en niet erg flexibel. Vaak worden er steeds technologieën toegevoegd om toegang te krijgen tot uiteenlopende applicaties, en dat leidt tot een zeer onoverzichtelijke situatie. Het is bovendien kostbaar, ingewikkeld en weinig effectief tegen de huidige threats.

Bescherming vanuit de cloud

ON2IT is ervan overtuigd dat de oplossing ligt in het bieden van bescherming direct vanuit de cloud. Gebruikers kunnen vanaf elke denkbare plek verbinding maken met de clouddienst en hebben toegang tot al hun applicaties, ongeacht waar deze zich bevinden – denk aan het datacenter, het internet, de publieke cloud of SaaS.

Ze profiteren van een consistente bescherming omdat de security op elke locatie hetzelfde is. Bovendien kan het bedrijf snel en eenvoudig security implementeren op nieuwe locaties doordat ze dit direct vanuit de cloud regelen.

Met Prisma biedt Palo Alto Networks een reeks securityproducten waarmee je precies dit kunt realiseren. ON2IT maakt veel gebruik van Prisma omdat het het meest uitgebreide cloudsecurity-aanbod in de markt is, en het specifiek is ontworpen met het oog op de complexe IT-omgevingen van vandaag de dag.

Prisma van Palo Alto Networks

Het Prisma security-aanbod

Prisma Access

Biedt geavanceerde mogelijkheden voor het opsporen van risico’s, het voorkomen van gegevensverlies en monitoring van gebruikersgedrag

Prisma SaaS

Biedt bescherming rechtstreeks vanuit de cloud om de toegang tot de cloud veiliger te maken

Prisma Public Cloud

Biedt continue zichtbaarheid, beveiliging en monitoring voor openbare multi-cloudimplementaties in AWS, Google Cloud en Microsoft Azure

Prisma Access biedt bescherming rechtstreeks vanuit de cloud om de toegang tot die cloud veiliger te maken. Dit stelt bedrijven in staat om hun kantoren en mobiele gebruikers veilig toegang te bieden tot de cloud via een schaalbare, in de cloud geleverde beveiligingsarchitectuur.

Daarnaast maakt Prisma Access het mogelijk om gegevens te beschermen wanneer noch de applicatie, noch de gebruiker zich op het netwerk van het bedrijf bevindt.

Het gebruik van SaaS-toepassingen is de afgelopen jaren explosief gegroeid – en daarmee zijn ook de veiligheidsrisco’s toegenomen. SaaS-apps kunnen immers gevoelige gegevens blootleggen en malware verspreiden, en zelfs als de app volledig door het bedrijf wordt beheerd, kan deze het risico van blootstelling aan gegevens, inbreuken en niet-naleving aanzienlijk verhogen.

Prisma SaaS biedt geavanceerde mogelijkheden voor het opsporen van risico’s, het voorkomen van gegevensverlies, het waarborgen van naleving, gegevensbeheer, monitoring van gebruikersgedrag en geavanceerde dreigingspreventie.

Prisma Public Cloud biedt continue zichtbaarheid, beveiliging en monitoring voor openbare multi-cloudimplementaties in AWS, Google Cloud en Microsoft Azure. De software maakt o.a. gebruik van machine learning om risico’s in die cloudomgevingen zichtbaar te maken. Kwetsbaarheden worden gedetecteerd en onjuiste configuraties in de cloudinfrastructuur en accounts worden automatisch en proactief gerepareerd.

Daarmee kunnen ontwikkelaars het aanvalsrisico verminderen zonder in te boeten aan flexibiliteit. Prisma Public Cloud bevat ook veel opties om zeker te weten dat applicaties in publieke cloudomgevingen voldoen aan compliance frameworks als AVG, PCI, ISO of de eigen compliance-raamwerken van klanten.

Prisma Public Cloud maakt het onder andere mogelijk om:

  • Controle te houden over wie toegang heeft tot applicaties in de cloudplatformen van Amazon, Google en Azure, op basis van contextuele gegevens zoals identiteit.
  • Op de hoogte te blijven van wat er van en naar de cloud gaat, met totale zichtbaarheid in de cloudactiviteit.
  • Consistente security-policies en databeveiliging toe te passen over alle publieke-clouddiensten zodat je cloudgegevens daar blijven waar je ze wilt hebben.

In lijn met Zero Trust

Wij baseren onze security-oplossingen voor een belangrijk deel op Zero Trust. Bij deze strategie gaat het om het creëren van een scheiding tussen gevoelige applicaties en de gebruiker, het vaststellen van de identiteit van een gebruiker om zo de toegang te beheren, en het afdwingen van securitymaatregelen die threats tegenhouden en gegevens beschermen.

Prisma maakt het mogelijk om Zero Trust toe te passen bij cloudapplicaties.

Lunch & Learn sessie

Hoe ga jij om met cybersecurity in jouw cloudtransformatie? Hoe zorg je er voor dat je gegevens in de cloud op dezelfde gedegen manier worden beschermd als die in je datacenter, netwerk of endpoints? Weet je waar je precies op moet letten en ben je volledig in control?

Laat je bijpraten over cloudsecurity tijdens een informele Lunch & Learn sessie.

Meld je aan