VMware SD-WAN

Voorheen VeloCloud

Zero Trust SD-WAN implementeren met VMware SD-WAN (voorheen VeloCloud) en NSX

De wereldwijde SD-WAN markt is afgelopen jaren hard gegroeid. Ontwikkelingen die hieraan ten grondslag liggen zijn een toenemende vraag naar betaalbare WAN-managementoplossingen, de groeiende populariteit van cloudtechnologieën en de behoefte aan vereenvoudigde netwerkarchitecturen en end-to-end netwerksecurity.

Toonaangevende leveranciers op het gebied van routing, security en WAN-optimalisatie richten zich dan ook steeds meer op deze opkomende markt. Zo heeft VMware ongeveer een jaar geleden marktleider VeloCloud overgenomen.

VMware

VeloCloud en NSX

Met VeloCloud vergroot VMware de scope van het NSX netwerkvirtualisatieplatform. De hardwarevirtualisatieproducten van VMware zijn nog altijd toonaangevend in datacenters.

Door haar netwerkvirtualisatieportfolio uit te breiden met secure connectivity services buiten het domein van het datacenter, boort het bedrijf nieuwe markten aan en voegt zij SD-WAN toe aan haar Networking and Security Control Center.

VMware NSX

ON2IT Managed Security oplossingen voor VeloCloud

Met VMware NSX ontwikkelde ON2IT als eerste Europese aanbieder op basis van Zero Trust volledig gesegmenteerde SD-WAN- en datacenteroplossingen. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van de VMware security-voorzieningen.

NSX voorziet echter ook in een naadloze integratie met de VM-series Next Generation Firewalls van Palo Alto Networks. Daarmee krijg je te allen tijde inzicht in applicatiegebruik en datastromen met behulp van App-ID, User-ID en Content-ID. De combinatie van NSX-netwerksegmentatie met de visibility & control maakt het mogelijk om VeloCloud SD-WAN conform de Zero Trust beginselen te ontwerpen en te implementeren.

De definitie van SD-WAN-as-a-Service

Hoe het SD-WAN landschap er precies uit komt te zien, is moeilijk te voorspellen, te meer omdat de verschillende leveranciers het nog niet eens lijken te zijn over de exacte definitie van SDWaaS: SD-WAN-as-a-Service.

Voor sommige betekent het dat ze hun beheer- en controleapplicatie in de cloud hosten, maar nog steeds vertrouwen op de traditionele WAN-infrastructuur. Andere leveranciers beweren dat ‘echte’ SDWaaS het netwerk vereenvoudigt door routers, netwerkbeveiligingsapparaten en SD-WAN-apparaten te vervangen door cloud-scale software.

Maar ongeacht de definitie moet het interne en openbare internet WAN-verkeer nog steeds worden geïnspecteerd en moet het beveiligingsbeleid worden toegepast. Het is duidelijk dat de meest kostenefficiënte integratie van beveiliging en netwerken een kritische succesfactor zal zijn in de huidige SD-WAN-markt.

Lunch & Learn sessie

Graag praten we u tijdens een informele Lunch & Learn sessie bij over alle SD-WAN ontwikkelingen en de mogelijkheden van het VMware NSX en SD-WAN productaanbod.

Meer informatie