Security architectuur & implementatie

Zero Trust van high-level naar low-level design en van implementatie naar oplevering.

Lees meer

Zero Trust aanpak op maat gemaakt

Elke security architectuur die ON2IT voor een klant uitwerkt, is gebaseerd op de basisconcepten van de Zero Trust strategie: segmentatie, zichtbaarheid, controle en bescherming van de kroonjuwelen.

Deze architectuur is volledig beschreven in het ON2IT Zero Trust Security Framework. De aanpak is echter altijd gebaseerd op de specifieke technische en organisatorische context van de opdrachtgever.

Na een intake-procedure werken we onze visie en advies in eerste instantie uit in een zogeheten high-level designvoorstel. Dit heeft nog geen betrekking op specifieke hardware, software of clouddiensten, maar dient als referentie-architectuur.

zero_trust_netwerk

high-level-design-network

Van design naar implementatie

Na een grondige bespreking van dit high-level design – dat vanzelfsprekend conform Zero Trust is opgesteld – volgt een vertaling in een detailontwerp (low-level design). In dit low-level design specificeren consultants de functionele inrichting van de gekozen strategie, zoals netwerkconfiguratie, hardware- en softwarecomponenten en managed diensten.

In de implementatiefase die volgt, richten we met de klant apparatuur en software in, maar ook de processen voor gebruikersrechten of bijvoorbeeld noodsituaties op IT-security gebied.

Zodra de implementatie is afgerond en getest, wordt opleverdocumentatie verzorgd door de ON2IT Security Consultant. Het ON2IT Managed Security Operations Center kan vervolgens de zorg op zich nemen voor security incident management en -monitoring.

Meer weten?

Wil je meer weten over security architectuur & implementatie?

Neem contact op